Lilian Creemers

Keramische Sculpturen

Iedere archeoloog zal u kunnen vertellen dat veel van onze kennis over de vroegste beschavingen gebaseerd is op vondsten van keramische voorwerpen in de bodem. Voor onze voorouders was klei een zeer belangrijke grondstof bij het vormgeven van hun bestaan.

Het werk van Lilian Creemers verwijst naar deze oeroude basis van waaruit zij vormgeeft aan klei met zijn ongekende mogelijkheden. Door proefonder-vindelijk op zoek te gaan naar primitieve bakmethoden en naar functionele glazuur- en decoratietechnieken slaagt ze erin om de materialen in hun waarde te laten en ze toch optimaal te benutten voor de emoties die ze tot uitdrukking wil brengen. In haar werk zijn de beweegredenen van ons aardse bestaan steeds het uitgangspunt.  Daarbij zijn de elementen, water, vuur, aarde, lucht en metaal van wezenlijk belang en vertegenwoordigen voor haar de basis van ons bestaan.  Door het werken met bepaalde thema’s schept Lilian telkens een perfect kader voor het maken van bewuste keuzes die het blikveld verruimen. Vorm, textuur, massa en kleur zijn onderdelen van dit kader en door hun eenvoud bepalen zij de kwaliteit die de keramische kunst van Lilian uitstraalt.

Ook bij de keuzes die ze maakt voor het exposeren van haar werkstukken is een belangrijke overweging dat u als toeschouwer, bezoeker van de expositie, moet kunnen voelen dat de ervaring die u opdoet diepe wortels heeft en verder gaat dan het nu.

Zo is de keramiek van Lilian Creemers niet langer of alleen maar gebruiksvoorwerp, maar zet deze aan tot reflectie en genieten volgens een oeroude traditie en overstijgt deze zo zichzelf.

www.liliancreemers.com

Eén reactie to “Lilian Creemers”

  1. Lies Bocken oktober 20, 2011 bij 9:27 am #

    Lilian, ik wens je veel succes in Amsterdam.
    Geweldig om hieraan mee te doen…en dat jouw naam er tussen staat.
    Bewijs hoe succesvol je bent. chapeau…
    Gefeliciteerd….Lies Bocken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: