Aanwas 7

Jasper van Dijk van de SP opende de expositie. Hij stond stil bij de bezuinigingen op kunsten en cultuur die op dit moment gaande zijn en riep de aanwezigen op hun stem te laten horen:

“Er zijn ook verschillende momenten de komende tijd waarop u van u kunt laten horen. Als u het niet eens bent met dit kabinetsbeleid. (…) Eind november wordt de WWIK behandeld in de Eerste Kamer. En dan is de kans om protest te laten horen. Als alleen de oppositie z’n stem laat horen, dan is dat te smal. Pas als iedereen die met kunst te maken heeft van zich laat horen, pas dan breng je het kabinet aan het wankelen.

Ik zou zeggen Eén voor cultuur, hartelijk dank.” Toespraak Jasper van Dijk (pdf)

Siegfried Regeling maakte foto’s van de opening, en het inrichten vooraf. Deze zijn hier te zien.

Eline Vulsma was als vrijwilliger op de opening aanwezig en schreef een leuke recensie op haar kunstblog: “Het is een aparte ervaring om de opening van een expositie mee te maken van achter een bar. Ik was vrijwilliger bij de opening van Aanwas 7, de jaarlijkse nieuwe leden tentoonstelling van de BBK (Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars). Vorig jaar hing mijn werk in Loods 6 en nu hing ik zelf,  achter de bar. Alhoewel hangen, het was flink aanpakken met al die dorstige kunstenaars en hun gasten!“. Lees hier de rest van het verslag van Eline Vulsma.

         

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: