Mieke Teelen

Ik ben een romanticus en een optimist. Ik probeer altijd de wereld te  verbeteren en het sublieme wat ik om mij heen zie grijpen. Ik geloof in vooruitgang en in de bijdrage die kunst en wetenschap aan vooruitgang kunnen  bijdragen. Ik  worstel altijd met het emotionele en het rationele.

Ik heb kunst en economie gestudeerd. Economie gaat in de basis over hoe de mens met zijn omgeving omgaat. Proberen de wereld te begrijpen door het zoeken naar structuren en het versimpelen in modellen zodat het makkelijker is om om te gaan met de chaos waarin wij leven.

Als kunstenaar probeer ik hetzelfde, zoeken naar een mannier om met de chaos om ons heen om te gaan. Ik maak werk om te proberen de wereld te begrijpen door te vereenvoudigen en te zoeken naar structuren. Ik maak werk omdat ik niet anders kan.

Mijn werk is conceptueel en soms geëngageerd. Ik maak schilderijen, al dan niet gemanipuleerd fotowerk, collages en kleine installaties.

Een terugkerend onderwerp in mijn werk zijn landschappen. Voor mij zijn landschappen een teken des tijds met een sterke verbondenheid naar verleden en toekomst, zij geven structuur aan de wereld.

Mieke Teelen, 2010

www.mieketeelen.nl

Mieke Teelen is op maandag 11 oktober van 11.00 – 14.00 en op dinsdag 12 oktober van 11.00 – 14.00 bij de expositie aanwezig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: