Mariëlle van den Bergh

Al heel lang is Mariëlle van den Bergh gefascineerd door mos en korstmossen, door de  woekerende groei van parasieten  en paddenstoelen. Deze fenomenen zijn in haar werk veel meer dan pittoreske natuurverschijnselen; ze zijn symbolen van de wijze waarop dood en leven verstrengeld zijn. In monumentale sculpturen als Overwoekerde boom (2007) zijn groei en verval op een onsentimentele wijze verbeeld. In bijna al haar werk van het afgelopen decennium zijn  sporen van overwoekering en verval te vinden, zoals in Rug met paddenstoelen (2007) en Cocons (2006). Toch houdt ze haar beelden transparant en licht- deels omdat het materiaal dat ze vaak gebruikt, zelfs in de zeer monumentale sculpturen, Chinees rijstpapier is, in combinatie met pitriet en bamboe (Niets is zeker, 2007).

In augustus 2010 zal de tentoonstelling “Decay” in de Patriothall Gallery in Edinburgh te zien zijn als onderdeel van het Edinburgh Art Festival. Mariëlle van den Bergh laat in Edinburgh en op “Aanwas 6”  wandtapijten en textiele ruimtelijke objecten zien, die in het Audax Textiel Museum Tilburg zijn ontwikkeld op de afdeling weven en de afdeling breien.

“Korstmossen (Tasmanië)”, 2009, 240 x 160 cm. , katoen, mohair, viscose, acryl en “Paddenstoelen (Tasmanië)”, 2009, 160 x 240 cm., katoen, mohair, viscose, acryl (afbeelding overzichtspagina).

www.mariellevandenbergh.eu

Mariëlle van den Berg is op zondag 17 oktober van 11.00 – 17.00 bij de expositie aanwezig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: