Remke Spijkers

( 1973)

Dreigende wolkenpartijen. Licht dat glijdt over het landschap. Het liefst blijf ik dagen of weken in de natuur. Spelend en ploeterend, te voet mijn camera’s sjouwend naar afgelegen plekken.

Wanneer ik in contact ben met pure natuur, maakt dit veel in me los. Het voelt als thuiskomen. Op een plek doordrongen van menselijk ingrijpen, zoals mijn woonomgeving in de Randstad, kan ik me vervreemd en beklemd voelen. Beide ervaringen zijn belangrijke inspiratiebronnen.

Mijn werk bestaat uit documentaire, realistische landschappen – met soms een surrealistisch tintje – en schilderachtige impressies van natuur. Daarnaast werk ik sinds 2011 aan een serie over het gecultiveerde Nederlandse landschap en aan een experimentele serie geïnspireerd op natuurlijke energie. Beide series verwacht ik in 2013 af te ronden.

De essentie van fotografie is voor mij: kijken, licht, geduld, anticiperen en het juiste moment. Op een basale afwerking van ‘doordrukken’ en ‘tegenhouden’ na, worden mijn beelden niet ‘gephotoshopt’.
Ik wil laten zien wat van nature aanwezig is.

Remke Spijkers
10 september 2012
www.remkespijkers.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: