Kiki Roosma

Geboren 1961 in Brielle, uit een onderwijzersfamilie, waar ook ik deze trend (onderwijs) heb voortgezet . Na 8 jaar ben ik er langzamerhand achtergekomen dat het beroep onderwijzeres niet bij mij past, daar is het besluit gekomen om van mijn passie mijn werk te maken.

De stap naar de kunstakademie, Minerva in Groningen (richting modevormgeving en illustratie) was gezet. Na 5 jaar studie mijn geest maar vooral mijn kijk op de kunst meer en meer ontwikkeld te hebben, ben ik naar Frankrijk vertrokken om te gaan werken bij styliste -Colette Miqoulot- in Barjac. Hier heb ik onder andere voor -Anselm Kiefer- 50 overhemden gemaakt voor 1 van zijn schilderijen, een interessant contact is dit geweest.

In Barjac heb ik  de Kunstenaar -Matias Huart- (www.matiashuart.com) ontmoet die mij jaren heeft begeleid in mijn beeldend werk (tekenen, schilderen en fotografie). Ook nu heb ik nog steeds een atelier in Barjac, maar ik werk inmiddels ook in Duitsland, en in Nederland.

Vanaf mijn afstuderen tot en met het nu, ben ik  begonnen met mijn vele reizen over de wereld, veel impressies, gedachten, eye openers, ideeen…..

Het begon met Burkina-Faso waar ik gewoond en gewerkt heb.  – Een cultuur schok-, en het ontstaan van mijn fotografische arbeid. Mali, Senegal, Mauretanie, Sahara Occidental, Mozambique, Tanzanie, Majotte, Zuid-Korea.
De laatste reis is India geweest, via een Zwitserse artiesten collectief.

Overal bleef ik tekenen. Van kinds af aan heb ik een eigen teken- beeldtaal ontwikkeld, intuitief, imaginair, ongerust, humoristisch, solitair.

De tekeningen beginnen vaak als een visueel beeld in mijn hoofd, waarop al tekenend in een zeer snel tempo allerlei woorden en beelden voorbij komen en er allerlei associaties ontstaan.

De tekeningen zijn eenlingen, maar in de loop der jaren, zijn er toch ongewild groepen ontstaan, waarvan ik 1 groep tekeningen wil laten zien in de Aanwas 8

Het schilderen en fotograferen kwam later, kleur en transparantie is het belangrijke element in dit werk.

www.grieteke.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: