Geslaagde opening Aanwas

20 nov

Afgelopen vrijdag opende Aanwas 8, Eline Vulsma schreef een verslag op haar blog.  Zie voor het verslag met foto’s op Eline’s blog of lees het hieronder:

Het is de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars weer gelukt om een mooie nieuwe leden expositie te organiseren. Niet in de laatste plaats dankzij de inzet van het trouwe clubje vrijwilligers, waarvoor hulde. Ook dit jaar is de Bagagehal van Loods 6 in Amsterdam de plek van gebeuren. Op vrijdag 16 november jl. was de feestelijke opening met muziek van het duo ‘Chemie muziek’.

De officiële opening werd verricht door Vincent van den Eijnde, directeur van de auteursrechtorganisatie Pictoright. Uiteraard was er volop aandacht voor de bezuinigingen, ook in het welkomstwoord van BBK voorzitter Theodor Schokker. Hij kondigde alvast een debat aan op 1 december: kansen voor kunstenaars. “Samen met Kunsten ’92 en FNV vraagt de BBK aandacht voor de inkomenspositie van kunstenaars. De maatregelen van de afgelopen paar jaar hebben grote gevolgen gehad voor kunstenaars in Nederland, nu is het tijd te kijken naar de plannen van het nieuwe kabinet. Wat zijn de gevolgen voor kunstenaars, maar vooral: hoe kan het beter?

Op 1 december organiseren we daarom het debat kansen voor kunstenaars. Hiervoor nodigen we betrokken politici en andere experts uit het beroepsveld uit. En u natuurlijk, als betrokken kunstenaar en publiek, om hierover mee te praten.”

Het debat vindt plaats bij Arti et Amicitiae, Rokin 112 in Amsterdam. Het begint om 14.00 uur.

Na de bespiegelingen over de bezuinigingen wilde Van den Eijnde toch de aandacht weer richten op de kunst zelf. Ook hij was van mening dat er veel mooi werk te zien was. Voor deze blog heb ik weer een – geheel subjectieve – keuze uit de kunstwerken gemaakt. Hopelijk voor u een aansporing om de komende week langs te gaan. (t/m zondag 25-11, dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur, aan de KNSM laan 289)  Elke dag zijn er kunstenaars aanwezig. Hier kunt u zien wie wanneer aanwezig is.

De bezoekers konden weer rekenen op een drankje en wat hapjes. De beroemde ossenworst van Theodor Schokker was ook weer verkrijgbaar en … als eerste op. De echte liefhebbers hoeven echter niet te wachten op de volgende Aanwas, aangezien Theodor bereid was zijn leverancier prijs te geven: slagerij Arie van de Raa op het Gelderlandplein.

Zie voor het verslag met foto’s:  http://www.elineskunstblog.nl/2012/11/aanwas-8-expo/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: