Opening expositie van nieuwe leden BBK 16 november 17.30

14 nov

Op 16 november om 17.30 uur presenteert de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars (BBK) haar nieuwe leden tijdens de expositie Aanwas 8 in Loods 6 in Amsterdam. De expositie wordt feestelijk geopend door Vincent van den Eijnde, directeur van de auteursrechtorganisatie Pictoright. Iedereen is welkom om te genieten van de kunst, een hapje en een drankje en de muzikale begeleiding gitarist Brian met percussionist. De expositie loopt van 16 november t/m 25 november en is dagelijks geopend van 12-18 uur.

Aanwas is de jaarlijkse expositie van nieuwe leden van de BBK. Sinds het 60 jarig jubileum van de BBK in 2005 is deze expositie niet weg te denken. Deelnemende kunstenaars van deze 8e editie zijn:

CFM van de Ven, Chaya Kupperman, Claudia Bos, Els Vegter, Hetty Looman, Ine Oerlemans, Jan Roedoe, K_Van, Kiki Roosma, Lia van der Burgt, Magadel, Marian Hage, Marjolein Innemée, Marjolein Witte, Régis di Côco, Remke Spijkers, Robert Verhaaf / Zazou, Sofia Kapnissio, Till Hegewald, Truus van Alphen, Wilma Vermeij en Wim Wessling.

De kunst is divers. Het geeft een goede afspiegeling van de leden van de BBK, van starter tot gevestigd kunstenaar, van jong tot oud, van schilderijen tot installaties.

De BBK is een beroepsvereniging voor en door beeldend kunstenaars. De BBK staat voor een gezond kunstbeleid, kunstenaars een steun in de rug te geven bij het runnen van de beroepspraktijk, maar vooral: samen de schouders eronder. In tijden waarin het steeds moeilijker is voor kunstenaars om betaalbare expositieruimte te vinden vindt de BBK het belangrijk om het werk van haar leden te presenteren. Dit biedt een extraatje voor de leden, maar geeft ook het publiek een leuke, laagdrempelige tentoonstelling van hedendaagse kunst.

De expositie vindt plaats in de Bagagehal van Loods 6, KNSM-laan 289 te Amsterdam. De Bagagehal is een prachtige oude hal die zeer geschikt is voor het presenteren van kunst. De BBK is dan ook blij dat ze ieder jaar weer in deze ruimte terecht kan. De Bagagehal is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer. Bovendien zijn er diverse andere leuke winkels in de buurt, dit maakt het ideaal de expositie te combineren met een middagje shoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: